Glacisweg 1

6212 BL Maastricht

043 - 321 6 300

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

St pIeterSpreekkamer

Praktische Informatie

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

 

De praktijk is elke dag telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur en tussen 14.00-17.00 uur. U kunt dan bellen voor het maken van een afspraak op één van onze spreekuren, vragen om medisch advies of andere vragen stellen aan de assistente.

Tussen 12.00 en 14.00 uur is de praktijk telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen (keuze 1).

Indien de huisarts dit nodig vindt, kan zij ook een consult via beeldbellen met u inplannen (indien u niet naar de praktijk kunt/mag komen).

Bij spoed kunt u altijd terecht. Na een triage zal de assistente samen met de huisarts inschatten welke hulp nodig is: waar, wanneer en door wie.

Bij spoed: bel 043-321 63 00 en kies dan een 1. Indien wij afwezig zijn wordt u automatisch doorgeschakeld naar de vervangend arts/huisartsenpost.

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is.

Voor spoedzorg tussen 17.00 en 08.00 uur en de weekenden belt u met de Huisartsenspoedpost Maastricht & Heuvelland: 043 – 7500 123
 
Adres Huisartsenspoedpost Maastricht & Heuvelland:

P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
www.hapmaastricht.nl

Herhaalrecepten kunt u aanvragen:

  • Via onze receptenlijn. Bel ons telefoonnummer 043-321 63 00 en kies dan een 2. U kunt de gehele dag uw medicatie bestellen. Wilt u de volgende gegevens doorgeven: uw naam, geboortedatum, naam medicijn, gebruik/dosering en wel/niet bezorging. De aangevraagde herhaalrecepten kunt u dan twee werkdagen later ophalen bij de apotheek.

  • Via ons patiënten portaal; voor uw chronische medicatie. U moet wel eerst zijn aangemeld voor het portaal, dit kunt u via de assistente regelen.

Wij bieden als praktijk in verschillende gevallen de mogelijkheid om metingen thuis uit te voeren. Dit wordt ook wel telemonitoring genoemd. Voorbeelden hiervan zijn het monitoren van het hartritme met behulp van een holter of een (24 uurs-)bloeddrukmeting. U krijgt in zo’n geval van onze praktijk de apparatuur mee naar huis en de instructies om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te voeren.

Translate »

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen geen nieuwe patiënten aan

U kunt zich niet inschrijven.

In verband met het maximum aan patiënten in onze praktijk, kunnen wij op dit moment geen nieuwe patiënten aannemen. Wij hanteren op dit moment hiervoor een (tijdelijke) patiëntenstop. Mocht de stop worden opgeheven, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Ga naar de inhoud